Lokaal

Buurtpreventie Slikkerveer vindt onderdak bij Harmonie 

Na enige tijd zonder te zijn geweest, heeft de Stichting Buurtpreventie Slikkerveer weer onderdak gevonden. Met de Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer als maatschappelijk partner is een samenwerking overeengekomen waarbij beide partijen elkaar van dienst kunnen zijn. 

Zoals de voorzitter van de Harmonie al aangaf: ”een win-win situatie voor iedereen”. Voortaan zullen de activiteiten van de Buurtpreventie starten vanuit het muziekcentrum van de Harmonie aan de Prinsenstraat 76 in Slikkerveer.

De buurtpreventie is een team in de gehele wijk Slikkerveer die ingezet wordt om samen met de buurtbewoners een veilige wijk te creëren en te behouden. Bewoners werken samen met de politie, gemeente, welzijnsorganisaties en woningbouwverenigingen. 

Buurtpreventieteams surveilleren overdag en ’s nachts in de wijk om de veiligheid te vergroten. Doel van de inzet van buurtpreventie is het terugdringen van overlast, het versterken van het veiligheidsgevoel en het vergroten van de sociale contacten tussen diverse groepen in onze wijk.

Op na afloop van de traditionele paasmars door de Harmonie op 2e paasdag werd symbolisch de sleutel als start van de samenwerking door Harmonie voorzitter Ton Schouwenburg overhandigd aan Marion Bezemer en Jolanda Kingsma van de Stichting Buurtpreventie Slikkerveer.   

Door Ronald Willemstein