Lokaal

Buurttent wijk centrum goed bezocht

Afgelopen zaterdag 28 oktober 2023 organiseerde de gemeente Ridderkerk voor de bewoners van de wijk centrum in Ridderkerk met een Buurttent een mooie plek voor verbinden, ontmoeten en ideeën uitwisselen.

Wethouder Fleur Stip opende de Buurttent samen met Rene Belder van Facet Ridderkerk en met Harro Zanting, directeur van Wooncompas de buurttent. Voor de bewoners uit de wijk werd als kado een grote tent overhandigd om elkaar voortaan in de wijk ook met regelmaat te gaan ontmoeten voor een praatje of meer. Daarnaast werd er in de Buurttent, die was neergezet op het parkeerterrein achter de studio van RTV-Ridderkerk ook voorlichting gegeven door de Brandweer en Buurtpreventie. Ook waren er standjes van de NV BAR Afvalbeheer, Facet Ridderkerk, Wooncompas en konden de bewoners de plannen voor de nieuwe speelplek zien aan de Dr. Kuyperschool. Verder was er live muziek, werd aan de inwendige mens ook gedacht en konden de kinderen naast gezellig kleuren ook meedoen met de goochelshow van Clown Onkie.


Al met al een gezellige middag om kennis te maken met de medebewoners in de wijk, maar ook met meer informatie over de plannen in de wijk.

Foto’s: Arjan ’t Jong.