Cadeaus voor mantelzorgers

Geregistreerde mantelzorgers krijgen een bijzonder cadeau in de brievenbus: Mantelzorgkalender Ridderkerk. Maandag opende wethouder Marten Japenga de Week van de Mantelzorg. Hij overhandigde de eerste kalender.

De scheurkalender biedt mantelzorgers 365 dagen een knipoog en steekt hen een hart onder de riem. Er zitten blaadjes in met luchtige onderwerpen, grappige anekdotes, informatie over lokale wetenswaardigheden en uitstapjes, ervaringsverhalen van mantelzorgers en aanbiedingen van plaatselijke winkeliers.

Woensdag 10 november is het landelijke Dag van de Mantelzorg. In Ridderkerk is het van 8 tot en met 14 november Week van de Mantelzorg. De Week startte maandagochtend met een ontbijt voor mantelzorgers in De Paradijshoeve.

Er zijn de hele week gezellige en ontspannende activiteiten om mantelzorgers te verwennen, zodat zij even de zorgen kunnen loslaten. Vele mantelzorgers hebben zich aangemeld. Voor jonge mantelzorgers is er een speciale attentie en een activiteit.

Van de Bloemenjungle ontvangen vele (zorg)organisaties deze week bossen bloemen om bij de receptie neer te zetten, zodat mantelzorgers deze week overal verwelkomd worden met een bloemetje.

Geregistreerde mantelzorgers ontvangen de Mantelzorgpluim 2021 in de vorm van een Ridderkerkpas ter waarde van 75 euro. Die krijgen ze, net als de kalender, in hun brievenbus.

Foto: Gemeente Ridderkerk