Camera bij bussluis Rijkstraatweg

Alleen lijnbussen en voertuigen van de politie, brandweer en ambulance mogen de bussluis op de Rijksstraatweg gebruiken. Toch komt het regelmatig voor dat vrachtwagens en personenauto’s het verbod negeren. Sinds kort staat op deze plek een camera die kentekens herkent en foto’s maakt van overtreders.

Negeert u het verbod bij de bussluis? Dan kunt u in februari rekenen op een (eenmalige) waarschuwing. Daarna krijgen overtreders direct een bekeuring via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Tijdelijke proef

Bewoners hebben al langere tijd last van het sluipverkeer via de bussluis. De politie en de Buitengewoon opsporingsambtenaren zijn niet altijd ter plekke om daarop te handhaven. Samen met de politie en het Openbaar Ministerie hebben we ervoor gekozen om aanvullend op deze manier te handhaven. Tijdens de proef houden we in de gaten of de camerahandhaving zorgt voor minder sluipverkeer via de bussluis. Na deze periode wordt besloten of de proef verlengd wordt.

Vragen over uw waarschuwing of boete?

Het Centraal Justitieel Incassobureau int de boete. Voor bezwaren op een beschikking wendt u zich tot het Parket CVOM, Afdeling Mulder, Postbus 50.000, 3500MJ Utrecht. Voor vragen over de waarschuwing, boete of voor het verkrijgen van de foto van de overtreding stuurt u een e-mail naar camerahandhaving@ridderkerk.nl. Geef daarbij het kenteken door van het voertuig waarvoor u een boete heeft ontvangen en de datum en het tijdstip (uren, minuten) van de overtreding.