Lokaal

Camera’s voor bus- en vrachtautovrije Sint Jorisstraat Ridderkerk

Per week rijden er zo’n 140 bussen en vrachtauto’s door de Sint Jorisstraat, ondanks het inrijverbod. Daarom hangen er vanaf nu handhavingscamera’s in deze straat.

De bussen en vrachtwagen geven overlast aan de panden die daar staan. Dankzij de camera’s kan er 24 uur per dag, 7 dagen in de week gehandhaafd worden, zonder dat er altijd politie of een Bijzondere opsporingsambtenaar (boa) hoeft te zijn. Tot februari krijgen overtreders een waarschuwing; daarna volgen er boetes.

Peter Meij, als wethouder onder andere verantwoordelijk voor erfgoed, is erg blij met de camera’s: “Het vrachtverkeer geeft trillingen en schade aan de mooie panden in deze straat. Nu we beter kunnen handhaven, beschermen we onze historie in de vorm van deze panden beter. En we creëren meer verkeersveiligheid in deze smalle toegangsweg.”

De beelden worden gebruikt door de boa’s om te checken of er chauffeurs zijn die het verbod negeren. De chauffeurs die dat doen, krijgen via een kentekencheck een boete. De beelden zijn alleen voor het opsporen van mensen die het inrijverbod negeren. Ze worden na het checken vernietigd.