Lokaal

Capitulatiemuseum in Ridderkerk Rijsoord te koop

Het Museum in de voormalige Johannes Postschool aan de Rijksstraatweg in Rijsoord staat sinds donderdag 24 december te koop op Funda. Ad Los, eigenaar van het museum, legt uit aan de redactie van RTV-Ridderkerk dat hij, gezien zijn leeftijd, graag het volledige museum op korte termijn van de hand wil doen.

Dat houdt in dat ook de Bed & Breakfast, het planetarium, de rondvaartboot, het Capitulatiemonument en het woonhuis in de verkoop  gaan.

Los is momenteel voornamelijk bezig met het begeleiden van andere musea en wil zich daar volledig op gaan richten. Dat is niet te combineren met het huidige museum en alles wat daarbij komt.

Los: “Niet dat ik op een flatje 3-hoog achter ga zitten hoor. Maak je daar maar geen zorgen over. Ik koop een ander pand waar ik die werkzaamheden kan gaan doen.”

Als de gemeente Ridderkerk interesse toont, zou Los het graag aan hen willen verkopen. Maar ook een particulier is natuurlijk van harte welkom. De nieuwe eigenaar/beheerder zal Los nog met veel plezier ondersteunen met zijn opgedane technische en organiserende kunde.

De watertoren welke als enige in Nederland, energie kan opslaan is onlangs al verkocht.

Door Eric Harreman