Céline Treurniet plaatst Kunstwerk van de maand maart in Burgerwissellijst

Vrijdagavond 7 maart 2020 was Céline Treurniet de kunstenares, die de Burgerwissellijst in café Burgerzaken mocht vullen met een kunstvoorwerp uit haar collectie. 

Het kunstvoorwerp heeft de naam “Does it fit in your Art Frame” en bestaat uit drie strengen wol, die door Céline gevormd zijn en geverfd met pigmentpoeder op zuurbasis. 

Céline is van mening, dat er vele verschillende kunstvormen bestaan, zoals schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s, mode, etc. Haar wollen kunstvoorwerpen wijken hier van af, zodat zij zich afvraagt of dat in uw gedachte kunst is. Voor het kunstvoorwerp van de maand heeft zij zich laten inspireren door de televisie serie Outlander. In deze serie komt een scene voor waarbij iemand in Amerika voor de eerste maal theezakjes ziet en vraagt of dit paper diapers zijn (papieren luiers). Dit inspireerde Céline er om van wol deze op theezakjes gebaseerde strengen te maken. 

Meer over CélineTreurniet en haar werk is te vinden op haar website via de links: www.handprintbyceline.com en www.celinetreurniet.nl

Door Erik Jonkman