Lokaal

Clément zoekt met spoed een gastgezin in Ridderkerk

Je hebt je jaren voorbereid op je uitwisseling. Je leeft er naartoe en kijkt met spanning uit naar je periode in Nederland. Je High School periode kan beginnen als je wordt geplaatst bij een leuk gastgezin en er is een geweldige school voor je gevonden: Het Farel College in Ridderkerk!

Als je net in Nederland bent gestart brengt een klein ongelukje je in het ziekenhuis en je gastgezin schrikt daar zo van dat zij de besluiten je niet meer op te kunnen vangen. Dat is het verhaal van Clément.

Gaat de droom van deze jongen nu in duigen vallen? Welk welkom gastgezin wil deze eerlijke en rustige Belgische scholier een warm thuis bieden zodat hij naar Het Farel College kan blijven gaan tot half februari 2023. Niet eens zo heel lang dus.

Met Clément in huis weet je één ding zeker, hulp als je computer is vastgelopen is er direct. Misschien deelt hij ook met jullie de gouden tip om snel een Rubik’s Kubus op te lossen.

Clement: “Ik wil graag een uitwisseling doen in Nederland om een nieuwe taal te leren en Nederlandse vrienden te maken. Ik heb er enorm veel zin in want het is een nieuwe en uitdagende ervaring!”

Over zichzelf zegt Clément:

  • Ik ben rustig, eerlijk en wil graag nieuwe dingen leren.  
  • In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met het programmeren van computers en videogames. Nederland is erg goed in technologie en informatica, wat ik erg interessant vind. Ook produceren ze Gouda kaas, dit vind ik natuurlijk erg lekker. 
  • Een van mijn hobby’s is martial arts en karate, dit doe ik iedere week. Ook ben ik een karate instructeur geweest voor jonge kinderen en heb ik al verschillende medailles gewonnen. 
  • Leuk feitje: ik ben een echte expert in het oplossen van een Rubik’s Kubus. 
  • Ik lees graag en vaak boeken over science, wiskunde en wetenschap. Daarom wil ik na mijn middelbare school graag science en scheikunde studeren aan de universiteit in België. 

Quote van ouders:

“Clément is een gedreven jongen, hij wil altijd zijn doelen bereiken wanneer hij dit voor ogen heeft. Met betrekking tot eten houdt Clément meer van zoet dan van zout eten.” 

Quote van leraar:

“Clément is conscientious, calm and respectful. He always attends class and actively participates.”

Talenkennis: Frans (moedertaal) * Engels (Goed) * Nederlands (Basis) 

Interesses: Karate * Natuur * Computers * Science 

Eigenschappen: Eerlijk * Leergierig * Behulpzaam * Zelfstandig 

Ervaringen 

Clément volgt  een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreed. Zoals Clara uit Brazilië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.” 

Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun ‘High School Holland’-droom waar te maken 

Wie wordt het gastgezin van Clément?

Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.  

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coördinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt de Local Coördinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.  Om vervoer van en naar school te vergemakkelijken is er een budget van 175 euro voor het gastgezin om een fiets aan te schaffen. Als deze fiets er al is dan kan dit budget natuurlijk worden besteed aan iets anders. De eventuele fiets blijft eigendom van het gastgezin.

Bent je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten over Clément of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website: www.travelactive.nl/high-school-holland