Lokaal

Coaching Point bij Facet Ridderkerk

Sinds 2016 kunnen jongeren terecht bij het Coaching Point van Facet Ridderkerk (voorheen Welzijn Ridderkerk). De jongerenwerkers Evina Beekink (links) en Tina van Bennekom (rechts) werken dagelijks vanuit jongerencentrum De Loods. Ook tijdens de vakantieperiode kunnen jongeren bij hen terecht.

Ben jij tussen de 12 en 27 jaar oud en ben je op zoek naar informatie en/of coaching? Dan kun je met al je vragen terecht bij het Coaching Point. De jongerenwerkers zijn gespecialiseerde jongerencoaches en bieden coaching aan jongeren met verschillende vragen en problemen, zoals pesten, scheiding ouders, faalangst, weerbaarheid vergroten, drugs en/of alcohol gebruik, eetstoornis, depressie, homoseksualiteit, sexting en vrijetijdsbesteding. Je kunt ook bij de jongerencoaches terecht met vragen die je niet aan je ouders, familie of docenten wilt stellen. Iedere vraag is anders en afhankelijk van de vraag wordt er een coaching traject gestart. De kracht van begeleiding vanuit het coaching point zit in de individuele aandacht die de jongerencoaches bieden.

Jongerencoach Tina is eind 2017 gestart met het coachen van jongeren op het Gemini College. Eenmaal per week is zij een dagdeel op deze school aanwezig. Zij voert hier gesprekken met jongeren die via het ondersteuningsteam bij haar terecht komen. Tina werkt daarbij nauw samen met het wijkteam. Dit zorgt er voor dat wanneer er vragen zijn, zij direct kan handelen. 

Voor meer informatie kan je terecht bij Tina via Christina.vanbennekom@facetridderkerk.nl en 06-119 119 50 of bij Evina via Evina.beekink@facetridderkerk.nl