Lokaal

College bezoekt Tentweek en jarige Jeugdland

Het college van burgemeester en wethouders van Ridderkerk bracht donderdag 17 augustus een bezoek aan twee zomerse jeugdactiviteiten.

In het Electropark in Slikkerveer nam het college een kijkje bij de Tentweek. In sporthal De Fakkel zagen de bestuurders honderden kinderen genieten van de 50e editie van Jeugdland.

De Tentweek is een jaarlijks terugkerend evenement van de Wilhelminakerk. Kinderen van 4-13 jaar en 13+ konden voor allerlei activiteiten terecht in het Electropark. Zo werd er elke ochtend uitgebreid geknutseld en was er dinsdag een vossenjacht en zeskamp. Donderdagmiddag deed het college mee met een aantal spelletjes tijdens de spelletjesmiddag. De Tentweek wordt vrijdag afgesloten met een groot pannenkoekenfeest. Het evenement trekt zo’n driehonderd kinderen per dag.

Naast de Tentweek kon ook Jeugdland rekenen op een bezoek van de enthousiaste bestuurders. In sporthal De Fakkel haalden kinderen (4-12 jaar) afgelopen week hun hart op met allerlei speel-, knutsel- en springactiviteiten. Het evenement, georganiseerd door Stichting Evenementen Ridderkerk (SER), tikte dit jaar de 50e editie aan. Het college overhandigde daarom tijdens haar bezoek een blos bloemen aan voorzitter Gerard Sluimers en feliciteerde de organisatie met het jubileum. De burgemeester en wethouders waagden zich ook in de sporthal aan allerlei activiteiten. 

Tijdens het bezoek aan de twee evenementen spraken de collegeleden hun waardering uit voor alle vrijwilligers. Wethouder Fleur Stip (evenementen): “De hele zomer hebben kinderen in Ridderkerk kunnen genieten van allerlei activiteiten. Daar zijn we als college heel trots op. Een groot compliment aan de honderden vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet.”

Foto’s: gemeente Ridderkerk