Lokaal

College op bezoek bij Walhout Civil

Leden van het Ridderkerks college van burgemeester en wethouders brachten dinsdag 21 maart 2023 een bezoek aan Walhout Civil aan de Wagenmakerstraat. Directeuren Korné Walhout en Remco Kok gaven het college een presentatie en een rondleiding. Het ingenieursbureau werd in 2010 in Zeeland opgericht. Om makkelijker Delfste (TU) en Rotterdamse (Erasmus) studenten te kunnen aanwerven, verhuisde het bedrijf naar Ridderkerk.

Walhout Civil is gespecialiseerd in waterbouwkundige engineering, data en strategie. Het bedrijf is betrokken bij de aanleg en het operationeel houden van havens, vaarwateren en maritieme infrastructuur, overal ter wereld. De kennis van Walhout Civil ligt op het vlak van geotechniek, havenconstructies, digitale systemen en maritieme projecten.

Het bedrijf is vertrouwd met calamiteiten en crisismanagement in zowel de civiele als de maritieme sector, en presenteert grensverleggende oplossingen. Walhout Civil werkte onder meer aan de berging van de Costa Concordia bij Italië en het herstel van havens, vaargeulen en waterkeringen op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius na orkaan Irma.

Het ingenieursbureau won diverse prijzen. Zo werd Korné Walhout in 2018 door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) verkozen tot aanstormend talent van het jaar.

Op walhoutcivil.com is meer te vinden over het bedrijf.