Lokaal

College steekt handen uit de mouwen op NL Doet

Het college van burgemeester en wethouders van Ridderkerk deed vrijdag 15 maart 2024 mee aan NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. De bestuurders knapten twee overwoekerde tuinen op in Slikkerveer.

Het tuingereedschap had de buitendienst van gemeente Ridderkerk geregeld. Het college werd ondersteund door een woonconsulent van Wooncompas en Arie Wolters die zich namens stichting Present Ridderkerk vaker inzet voor vrijwilligersacties.  

Het opknappen van de tuinen was een actie georganiseerd door stichting Present Ridderkerk. De stichting had zich aangesloten bij NL Doet, een jaarlijks terugkerend evenement van het Oranje Fonds. Het doel van deze dagen is om vrijwilligerswerk in de spotlights te zetten en nieuwe vrijwilligers te werven. 

Naast het opknappen van de tuinen werden er nog veel meer acties georganiseerd in Ridderkerk. Zo werd er vanuit Facet Ridderkerk pannenkoeken gebakken bij Reyerheem en zijn er vleermuiskasten geplaatst in het Waalbos. Daarnaast werd er zaterdag getuinierd op het terrein van Bij Bosshardt. Hier opende wethouder Fleur Stip de buurmoestuin, een een initiatief van de gemeente, Wooncompas en Facet.

Foto’s: Jos Wesdijk