Lokaal

Compoint Computers doneert en zoekt werkende laptops voor scholing in Gambia

Afgelopen maand zijn zijn de eigenaren van Compoint Computers op een korte vakantie in Gambia geweest. Zij hebben daar een dubbel gevoel aan overgehouden, enerzijds de geweldige sfeer en lieve mensen, anderzijds de enorme armoede.

Het was goed om eens met de neus op de feiten te worden gedrukt, ze wisten het wel, maar met eigen ogen zien komt toch hard aan. Wat hebben wij het hier in Nederland, ondanks veel geklaag, toch goed! Een Gambiaan verdient gemiddeld zo’n €40,= netto per maand, er is geen ziektekostenverzekering en een opleiding is slechts voor enkelen weggelegd. Waar de ontwikkelingsgelden wel terecht komen is een raadsel…

De eigenaren van Compoint Computers hebben daar onder andere een school, annex ziekenhuisje, bezocht. Een door Nederlanders opgezet initiatief. Hartverwarmend hoe Nederland daar wordt gewaardeerd. Het is voor Compoint Computers niet mogelijk om op financieel gebied substantieel te helpen, maar er is een enorme behoefte aan goed bruikbare computers. Daar kunnen zij zich wel voor inzetten.

Het computerleslokaal van de door hen bezochte school beschikte over slechts 6 gammele desktop-pc’s, sommigen nog draaiend op Windows XP. Niet meer van deze tijd dus en niet geschikt voor pc-opleiding, waar zeker 100 aanvragen voor zijn Voornamelijk van dames, die zich verder willen ontwikkelen. Een groter leslokaal is inmiddels in aanbouw, nu nog de pc’s.

Inmiddels heeft Compoint computers al een aantal oudere laptops geschikt gemaakt voor dit doel, maar men heeft behoefte aan veel meer!

Oproep

Heeft u ergens nog een oude werkende laptop liggen en kunt u die missen om te doneren aan Gambia?

Zij zoeken geen ‘barrels’ en hoeven ook niet de nieuwste, maar iedere laptop (of mini-pc) die geschikt is voor Windows 8 of hoger kan door Compoint computers worden aangepast en opgewaardeerd naar een Engelstalige Windows 10 met een Office-pakket. Vanwege het volume en hoge verzendkosten zijn grote desktop-pc’s niet geschikt voor verzending. Het gaat dus vooral om laptops en mini-pc’s.

Andere nuttige zaken, zoals potloden (puntenslijpers), pennen, schriften, leesboekjes (plaatjes) etc., zijn ook welkom en kunnen met de computers worden mee verzonden.

Compoint computers neemt de verpakkings- en verzendkosten voor hun rekening en zorgen er voor dat deze spullen op het goede adres terechtkomen.

Mocht u hen hiermee kunnen helpen bent u van harte welkom in de winkel aan de Doctor Colijnstraat 22 (voormalig marktplein) in Ridderkerk.