Consumenten passen hun winkelgedrag aan

In heel Ridderkerk stonden vrijdagochtend 12 maart 2020 lange rijen voor de kassa’s van supermarkten. De reden: er is vrees voor lege schappen vanwege het coronavirus.

Terwijl supermarktvereniging CBL vrijdagochtend liet weten dat hamsteren totaal onnodig is – er zijn voldoende levensmiddelen in Nederland – leek die boodschap soms aan dovemansoren gericht.

Vandaag dinsdag 17 maart 2020 lijkt de rust enigszins teruggekeerd. Na een rondje winkelcentrum Vlietplein wordt duidelijk dat er meestal voldoende voorraden zijn en in supermarkt Coop geen lange rijen voor de kassa.

Bij Bakkerij van de Waal is wel het beleid maximaal 6 klanten tegelijk in de winkel en de overige klanten worden verzocht om buiten in de rij te wachten. Gelukkig was dit voor vandaag geen probleem met het mooie weer. Kapperszaak Hairstudio III is normaal open totdat de regering andere maatregelen neemt.

Alleen bij Apotheek Vlietplein zijn de regels strenger. Maximaal 2 klanten tegelijk binnen in de apotheek en maximaal 1 pakje paracetamol te verkrijgen om zo iedereen te kunnen blijven voorzien.