Lokaal

Controle bedrijfspand in Ridderkerk leidt tot aanhouding eigenaar

Bij een integrale controle van een bedrijfspand op de Boelewerf in Ridderkerk op woensdag 10 februari 2021, zijn diverse goederen aangetroffen om hennepplantages op te zetten en zakken met henneptoppen. De 25-jarige eigenaar uit Ridderkerk is daarbij aangehouden.

De politieagenten van basisteam Oude Maas werkten bij deze, door de gemeente Ridderkerk georganiseerde, controle samen met diverse partners, zoals toezichthouders van de gemeente Ridderkerk, van de DCMR en medewerkers van de Belastingdienst. Het bedrijfspand werd gecontroleerd op geldende wet- en regelgeving in het kader van de aanpak van ondermijning. Bij binnenkomst van het pand troffen zij diverse goederen aan om volledige beroeps- en/of bedrijfsmatige en/of grootschalige hennepplantages op te zetten (ook wel ‘growshop activiteiten’ genoemd). Ook werd er 2,8 kilo hennep aangetroffen, waarvan een deel verstopt was bovenop het systeemplafond. De henneptoppen en de alle aan hennepkweek gerelateerde goederen zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd. De eigenaar van het pand werd op basis van de Opiumwet aangehouden.

Door de politie wordt er in deze casus een bestuurlijke rapportage opgemaakt. Hiermee wordt de burgemeester van Ridderkerk geïnformeerd en in staat gesteld om bestuurlijke maatregelen te nemen. 

Foto’s: Politie