Coors ontvangt vijf sterren in het MVO register

De duurzaamheidsprestaties van Coors Interieurbouw, gevestigd in Ridderkerk, zijn deze maand beoordeeld met maar liefst vijf sterren door het MVO-Register, de hoogste mogelijke score. Dit maakt Coors tot één van de duurzaamste interieurbouwers van Nederland.

Mens en maatschappij

Coors heeft een duidelijke sociale strategie, zo is Coors een erkend leerbedrijf. Daarnaast wordt gekeken naar de mogelijkheden van elk mens en niet naar de beperkingen, zodat mensen uit diverse groepen met een afstand tot de arbeidsmarkt een waardevol lid zijn van het team van Coors. Het familiebedrijf Coors is al 90 jaar een stabiele, betrouwbare en loyale werkgever voor al haar medewerkers waar veiligheid, gezondheid, werkplezier en vakmanschap voorop staan. 

Planeet

Duurzaamheid is voor de één een containerbegrip, voor Coors al sinds jaar en dag dagelijkse praktijk. Als eerste maatwerk interieurbouwer in Nederland behaalde Coors in 2008 het FSC®-certificaat en snel erna volgde het PEFC-certificaat. Tijdens de productie van het maatwerk interieur treffen zij veel maatregelen op milieuvriendelijk vlak. De afgelopen jaren is er voor veel klanten duurzame en circulaire interieuroplossingen gerealiseerd en geëxperimenteerd met nieuwe biobased- en restmaterialen. Er is zelfs scheidingswanden van koffieprut gemaakt.

Ook investeren zij actief om vanaf volgende jaar klimaatneutraal te kunnen opereren. Op het dak van het pand in Ridderkerk liggen 583 zonnepanelen waarmee er voor een groot deel in de energiebehoefte voorzien wordt. De overige stroom wordt groen ingekocht. Al de leaseauto’s zijn elektrisch en de nieuwe klusbussen hebben de hoogste Euronorm.

MVO managementsysteem

Coors heeft samen met 7G training en advies de voor haar relevante MVO onderwerpen in kaart gebracht en deze ondergebracht in een MVO managementsysteem op basis van de ISO High Level Structure. Hierdoor worden alle MVO onderwerpen en doelstellingen actief bijgewerkt en gemonitord.  Dat alle doelen en acties per thema controleerbaar zijn geregistreerd heeft geresulteerd in een vijfsterrenbeoordeling door het MVO-Register. Hier zijn zij als bedrijf heel trots op. 

Coors Wellsign overlegbox