Cora van Vliet stopt als wethouder

Cora van Vliet vertrekt als wethouder van de gemeente Ridderkerk voor Echt Voor Ridderkerk. In een brief aan de gemeenteraad  heeft ze dit dinsdag bekendgemaakt.

,,Met het aanbieden van dit ontslag wil ik voorkomen dat een lopende privékwestie op ook maar enige wijze een belasting zou kunnen vormen voor mijn functioneren als wethouder’’, schrijft de wethouder als motief voor haar besluit.

Cora van Vliet trad in 2018 toe tot het college van burgemeester en wethouders, waaraan ook wordt deelgenomen door Partij 18PLUS, SGP, ChristenUnie en CDA.

,,Ik heb mij met veel liefde en overgave gewijd aan mijn wethouderschap. Het feit dat je iets moois kan en mag betekenen voor de inwoners van Ridderkerk en daarvoor een verschil kan maken is een prachtige ervaring die ik heb mogen opdoen’’, aldus Cora van Vliet in haar brief aan de raad.

Ze bedankt de burgemeester en de collega-wethouders voor de prettige en constructieve samenwerking in het college. ,,Met volledige inzet heb ik eraan gewerkt om van deze coalitie een succes te maken. Mijn wens is, dat van het collegeprogramma, in samenwerking met uw raad, zoveel mogelijk gerealiseerd kan worden, in het belang van onze mooie gemeente Ridderkerk en haar inwoners. Ook uw raad dank ik hartelijk voor de samenwerking. Ik wens u heel veel succes toe in uw werk voor de gemeente Ridderkerk.’’