Lokaal

Corona in Ridderkerk: week-update 2 december 2021

Volgens de laatste gegevens van het RIVM zijn er de afgelopen 7 dagen in Ridderkerk 356 personen met een positieve coronatest vastgesteld. Dat is nog steeds meer dan de voorgaande week. Daarmee komt het aantal Ridderkerkers dat sinds de uitbraak van het COVID-19 virus positief getest is (geweest) op 8.510.

Even leek het erop dat de kentering van de coronacijfers deze week was ingezet, maar precies vandaag werd het record van het dagelijkse aantal positieve coronatests in Ridderkerk verbroken. Donderdag 2 december 2021 is het hoogste aantal ooit vastgesteld: in de laatste 24 uur werden maar liefst 80 Ridderkerkers positief getest op COVID-19.

In de laatste week zijn negen inwoners van Ridderkerk met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Drie Ridderkerkers zijn aan de gevolgen van het virus overleden. Dat zet het totaal aantal Ridderkerkse sterfgevallen sinds het begin van de pandemie op 99.

In Ridderkerk is 77% van personen die 12 jaar en ouder zijn volledig gevaccineerd. Van de Ridderkerkers van 18 jaar en ouder is dat 79%.

Deze cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden verzameld door BD Dataplan. Via deze link alle informatie over de verspreiding van het virus in de gemeente Ridderkerk.