Lokaal

Corona in Ridderkerk: week-update 27 januari 2022

Volgens de laatste gegevens van het RIVM zijn er de afgelopen 7 dagen in Ridderkerk 1150 personen met een positieve coronatest vastgesteld. Dat is ruim dubbel het aantal van de voorgaande week, een record voor de gemeente. Daarmee komt het aantal Ridderkerkers dat sinds de uitbraak van het COVID-19 virus positief getest is (geweest) op 12300.

Door de storing van afgelopen weekend kunnen de cijfers een vertekend beeld geven. De snelle stijging van het aantal positieve tests zorgt ervoor dat computersystemen de meldingen niet kunnen bijhouden. Het RIVM meldt: “Het dagelijks aantal positieve COVID-19 meldingen van het RIVM loopt op dit moment achter bij de daadwerkelijke meldingen bij de GGD. Dit heeft te maken met de huidige hoge aantallen, waardoor de cijfers vertraagd vanuit het systeem van de GGD’en worden verstuurd naar het RIVM”, en dat “er wordt gewerkt aan een technische oplossing om deze achterstand in te lopen en te verhelpen, maar dat zal enige tijd duren.

In de laatste week zijn er vier inwoners van Ridderkerk met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis en zijn twee Ridderkerkers aan de gevolgen van het virus overleden. Dat brengt het totaal aantal Ridderkerkse sterfgevallen sinds het begin van de pandemie op 109.

In Ridderkerk is 78% van personen die 12 jaar en ouder zijn volledig gevaccineerd. Van de Ridderkerkers van 18 jaar en ouder is dat 80%.

Deze cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden verzameld door BD Dataplan. Via deze link alle informatie over de verspreiding van het virus in de gemeente Ridderkerk.