Lokaal

Corona in Ridderkerk: week-update 3 februari 2022

Volgens de laatste gegevens van het RIVM zijn er de afgelopen 7 dagen in Ridderkerk 1598 personen met een positieve coronatest vastgesteld. Dat zijn er 448 meer dan de voorgaande week. Daarmee komt het aantal Ridderkerkers dat sinds de uitbraak van het COVID-19 virus positief getest is (geweest) op 13898.

Het systeem van de meldingsplichtige ziekten van de GGD ondervindt vertraging door het hoge aantal meldingen wat binnenkomt. Met als gevolg een vertraging in het doormelden van het aantal meldingen aan het RIVM. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om deze achterstand in te lopen en te verhelpen, zo staat op de website van het RIVM te lezen.

In de laatste week zijn er 10 inwoners van Ridderkerk met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn geen Ridderkerkers aan de gevolgen van het virus overleden. Dat houdt het totaal aantal Ridderkerkse sterfgevallen sinds het begin van de pandemie op 109.

In Ridderkerk is 78% van personen die 12 jaar en ouder zijn volledig gevaccineerd. Van de Ridderkerkers van 18 jaar en ouder is dat 80%.

Deze cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden verzameld door BD Dataplan. Via deze link alle informatie over de verspreiding van het virus in de gemeente Ridderkerk.