Corona in Ridderkerk: week-update 6 januari 2022

Nu de landelijke cijfers van coronabesmettingen weer stijgen, is na de lichte daling van vorige week het aantal besmettingen in Ridderkerk ook een andere koers gaan varen.

Volgens de laatste gegevens van het RIVM zijn er de afgelopen 7 dagen in Ridderkerk 329 personen met een positieve coronatest vastgesteld. Dat is meer dan de voorgaande week. Daarmee komt het aantal Ridderkerkers dat sinds de uitbraak van het COVID-19 virus positief getest is (geweest) op 10110.

In de laatste week zijn er drie inwoners van Ridderkerk met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn geen Ridderkerkers aan de gevolgen van het virus overleden. Dat houdt het totaal aantal Ridderkerkse sterfgevallen sinds het begin van de pandemie op 107.

In Ridderkerk is 78% van personen die 12 jaar en ouder zijn volledig gevaccineerd. Van de Ridderkerkers van 18 jaar en ouder is dat 80%.

Deze cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden verzameld door BD Dataplan. Via deze link alle informatie over de verspreiding van het virus in de gemeente Ridderkerk.