Creatief einde 2018 en sportief begin 2019 met Winter Events

Facet Ridderkerk is de afgelopen twee weken het jaar 2018 geëindigd én het jaar 2019 begonnen met een verzameling sportieve, recreatieve en culturele activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren tijdens Winter Events.

Op vrijdag 28 december werd 2018 afgesloten met twee verschillende creatieve workshops. Meer dan dertig kinderen hebben deelgenomen aan “Experimenteren met verf” en “Ben jij dokter Frankenstein?”. Beide workshops werden georganiseerd in samenwerking met Servicebureau Onderwijs & Cultuur.

Experimenteren met verf

Op woensdag 2 januari begon 2019 met een Nieuwjaarseditie van het Kinderrestaurant in het WVC Slikkerveer. Zo’n twintig kinderen maakten verschillende gezonde borrelhapjes voor ouders, opa’s en oma’s en wijkbewoners. Tegelijkertijd kon men in De Loods deelnemen aan de workshop Breakdance. De workshop ging een week eerder helaas niet door, maar kon gelukkig snel ingehaald worden. De workshop werd afgesloten met een echte ‘Dance Battle’. De workshop werd georganiseerd in samenwerking met Servicebureau Onderwijs & Cultuur.

Kinderrestaurant in het WVC Slikkerveer

Donderdag 3 januari stond er een duo-clinic Indoor Midgetgolf en Free Running op het programma. De groep van ongeveer 35 kinderen werd in twee groepen verdeeld. Eén groep begon met negen speciaal ontworpen holes aan Indoor Midgetgolf. De clinic werd ondersteund door Midgetgolfvereniging De Hole Ridders. De andere groep begon met Free Running, waarbij  je je zo snel mogelijk moet verplaatsen van A naar B. De opgebouwde obstakels werden al snel uitdagingen. Na een uur werd er gewisseld.

Winter Events werd op vrijdag 4 januari afgesloten met de Suprisebios. Voor deze keer was De Loods omgetoverd tot bioscoopzaal en konden de vijfentwintig bezoekende kinderen genieten van ‘The Incredibles 2’. Onder het genot van een hapje en een drankje zat iedereen aan het scherm gekluisterd.

Voor meer informatie over de vakantie-activiteiten kan iedereen contact opnemen met Brendon Tholenaars van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of brendon.tholenaars@facetridderkerk.nl