Lokaal

CTP’s eerste distributiecentrum is opgeleverd aan R&M Forwarding gelegen op Nieuw Reijerwaard

CTP, naar bruto verhuurbaar oppervlak de grootste beursgenoteerde eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van logistiek en industrieel vastgoed van Continentaal Europa, heeft haar eerste distributiecentrum in Nederland opgeleverd aan huurder R&M Forwarding. Het fruit opslag- en overslagbedrijf neemt intrek in CTPark Rotterdam dat is gelegen op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard, onderdeel van Dutch Fresh Port ten zuidoosten van de havenstad. Dutch Fresh Port is goed voor 25% van de Nederlandse export in AgroVersFood.

Ralph de Munnik, Country Head CTP Nederland: “CTP ging afgelopen jaar van start in de Nederlandse markt en met de oplevering van dit distributiecentrum voor R&M Forwarding hebben we de eerste grote stap gezet in de groei van het CTP-netwerk in Nederland. Maar dit is slechts het begin. In november zullen wij met het Amsterdam Logistic Cityhub – de eerste XXL logistieke stadshub van meerdere verdiepingen in Nederland – nog eens 120.000 vierkante meter aan verhuurbaar oppervlak opleveren.”

Het eerste distributiecentrum van CTPark Rotterdam heeft onder meer een ingebouwd klimaatsysteem, acht separate koelcellen, 35 loadingdocks en een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van 23.000 vierkante meter. 

Nieuw Reijerwaard is een gebiedsontwikkeling van de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam en ligt in de Dutch Fresh Port, het grootste AgroVersFood-cluster van Nederland, met directe verbindingen met de Rotterdamse en Antwerpse haven en de nabijgelegen luchthavens van Schiphol en Eindhoven. CTP verkent momenteel de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling in dit gebied.

Op het bedrijventerrein is veel aandacht voor duurzaamheid. Er komen drie windmolens te staan en een biovergistingsinstallatie die groen gas produceert van het groente- en fruitafval van nabijgelegen bedrijven, waarmee ongeveer 17.000 huishoudens jaarlijks worden voorzien van duurzaam opgewekte energie. Bij de reconstructie van de verbindingsweg van Nieuw Reijerwaard is gerecycled asfalt gebruikt wat energie en CO2-uitstoot bespaart. Onder het gebied is een rioolstelsel aangelegd, dat afvalwater, regenwater en proceswater gescheiden afvoert, wat de druk vermindert op de waterzuivering. Het terrein wordt diervriendelijk beplant en de daken worden voorzien van zonnepanelen. Zo ook CTPark Rotterdam om R&M rechtstreeks van duurzame energie te kunnen voorzien.