Lokaal

Culturele seizoen geopend

Wethouder Marten Japenga (cultuur) heeft zaterdag in het gemeentehuis het culturele seizoen 2019-2020 geopend. Hij deed dat door het aanbrengen van een paar penseelstreken op een schilderij. Ook deed hij mee aan een djembé-workshop.

Bijna vijfentwintig aanbieders van culturele activiteiten presenteerden zich zaterdag in de hal van het gemeentehuis. Er waren exposities, workshops en concertjes. ,,Ik ben erg blij met al die betrokken organisaties. Cultuur is niet iets van de gemeente. Dat is iets van ons allemaal, en daar hebben we iedereen bij nodig. En als die samenwerking er is, dan ontstaat er een mooi geheel van culturele activiteiten, voor jong en oud”, aldus wethouder Japenga.

Hij prees ook de onderlinge samenwerking tussen verschillende culturele instellingen, zoals De Loods met de Muziekschool, het Filmhuis en de bibliotheek, en de gezamenlijke muziekverenigingen.Wethouder Japenga riep de culturele ondernemers actief bij te dragen aan de culturele kaart die wordt ontwikkeld. Daarmee ontstaat voor de Ridderkerkers een compleet overzicht van het culturele aanbod.