CV optimalisatie straks verplicht, VvE’s in Ridderkerk besparen op energierekening met gratis inspectie

In maar liefst 85% van de Nederlandse woningen is heel eenvoudig minimaal 15% energie te besparen. Door het optimaliseren van de CV installatie (ook wel genoemd: ‘waterzijdig inregelen’) kan deze besparing worden behaald.  Deze optimalisatie moet sowieso worden gedaan als u in de toekomst van het aardgas afgaat. Door het nu al uit te voeren kan in de tussenliggende jaren veel worden bespaard.

Nooit meer tikkende buizen

Nu gaat vaak veel energie verloren, omdat het warme water in de CV installatie niet gelijkmatig wordt verdeeld over de radiatoren. CV optimalisatie betekent een hoger comfort (gelijkmatige spreiding van warmte in de kamer) en geen tikkende buizen meer. Het is een relatief makkelijk uit te voeren maatregel die zichzelf snel terug verdient, binnen vier jaar. En het helpt u klaarmaken voor het aardgasvrij wonen.

Gratis inspectie en advies

De gemeente wil inwoners graag helpen met energiebesparing. Op deze manier brengen we samen de CO2 uitstoot omlaag. Dit is het doel van het Nationaal Klimaatakkoord. Zo biedt de  gemeente Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) een gratis inspectie en advies aan. Adviseurs van Eagle Energy komen langs om onder andere de stookruimte, en stookinstallatie en het leidingenwerk op te nemen, op zoek naar verbeterpunten. Het advies dat daarop volgt, geeft inzicht in de te nemen verduurzamingsmaatregelen en hoe u uw CV installatie optimaliseert. U weet daarbij ook wat u bespaart aan geld, energie en CO2 uitstoot.

Hoe eerder, hoe beter

CV optimalisatie is vaak een van de maatregelen die het snelst en het goedkoopst is uit te voeren, en veel energie bespaart. Nieuwe CV installaties zijn daarom sinds 1 maart 2020 al geoptimaliseerd / waterzijdig ingeregeld. Schakelt u straks van aardgas naar een andere warmtebron, dan is waterzijdig inregelen zelfs wettelijk verplicht. Aangezien we straks allemaal van het aardgas af gaan, zal het dus ooit moeten gebeuren. Hoe eerder, hoe meer energie u nu al bespaart!

Voorwaarden

Uw VvE complex kunt u aanmelden voor het gratis advies onder de volgende voorwaarden:

• De actie is zowel voor VvE complexen met een collectieve of een individuele CV installatie

• De VvE moet bestaan uit minimaal 10 woningen;

• Ook wordt uw VvE gevraagd – voor een zo specifiek mogelijk adviesrapport – te delen: de jaarafrekening met gasverbruik en -kosten van (wanneer mogelijk) de afgelopen 3 jaren, een foto van de gasmeter en, indien aanwezig, installatietekening(en), plattegrond, bouwtekening.

Aanmelden

Aanmelden kan via: info@eagle-energy.eu. Graag onder vermelding van uw naam, contactgegevens en adres van het VvE complex