Lokaal

Dag 1 van Jeugdwielertour 3×2 2023

Het weerstation voorspelde een vrijwel droge dag dus alle deelnemers van Jeugdwielertour 3×2 mochten zich maandagochtend 7 augustus 2023 op het parkeerterrein van het Reijerpark melden. Na een korte wandeling naar de sportvelden van VV Slikkerveer werd 3×2 officieel geopend door wethouder Fleur Stip die alle kinderen aanmoedigde om er een topweek van te maken. 

Daarna klonk het startsein om met de spelletjes te beginnen. Dit jaar werden de 18 spellen gespeeld in twee etappes. De eerste etappe was voor de lunch. Tijdens de lunch werd het terrein snel omgebouwd in een nieuw spelletjesparadijs en kon de middagronde beginnen. Naast de bekende stormbaan, het balwerpen en zaklopen waren er dit jaar ook darts (een kleefbal schieten tegen een enorm dartbord), spijkerbroekhangen, de hoepelketting (hand in hand een hoepel doorgeven waarbij de kinderen elkaars hand vast moeten blijven houden) en het knikkerlabyrint. Bij het laatste spel moest een knikker van buiten naar binnen door een labyrint bewogen worden. Hoe dichter bij  het midden de knikker vast kwam te liggen, hoe meer punten de groep verdiende. Ook was er de dagelijkse quiz die meetelt voor het Kennisklassement. Al met al een mooie mix van sport, spel, behendigheid en kennis.


Tussen de middag kwam ook kinderburgemeester Meike Oosterwijk even in actie.  Alle kinderen die interesse hadden mochten zich opgeven voor de functie van Kindervoorzitter. Alle aanmeldingen verdwenen in de hoge hoed waaruit Meike tenslotte het lootje van Lisanne uit groep 2 naar boven haalde. Lisanne mag heel de week voorzitter Jan Snijder meehelpen met de opening en sluiting en alle kinderen mogen bij haar tips en nieuwe ideeën inleveren. Zaterdag tijdens de finale wordt bekend gemaakt wat er zoal door de kinderen gemeld is. 


Verder zijn alle fietsen gekeurd en de goedgekeurde fietsen zijn van een gekleurd bandje voorzien, klaar om te mogen starten.

Na afloop van de spellen mochten  de kinderen weer naar huis. Behalve de groepen 12 (Aardoom) en 14 (R&R Hoveniers) want die kwamen eerst nog even langs de studio van RTV Ridderkerk. Daar kregen ze wat lekkers en een aandenken.

Om 18.00 uur was het bij Radio 3×2 tijd voor de Duimlijn en de uitslag van de dagelijks Radio 3×2-prijsvraag. De Duimlijn werd glorieus gewonnen door groep 20, Blouw Afbouw en zij mogen sowieso naar de studio komen. 

Tijdens de Duimlijn werd er ook geduimd voor een nieuwe groep; groep 51. Deze groep is door Wijnand Punt in het leven geroepen om ook alle medewerkers van 3×2 een pluim te geven. 

De prijsvraag werd gewonnen door Truus Muda. Zij wist hoeveel verschillende spellen de kinderen gespeeld hebben (18).

Dinsdag springen de kinderen voor het eerst op de fiets. De dag voert hen naar Zwembad de Hooght in Papendrecht. Mocht u de kinderen aan willen moedigen in het zwembad, moet u wel even een ticket reserveren op de website van het zwembad.

Tekst: Wendy Harreman
Foto’s: Roelie ’t Jong