Lokaal

Dag 2 van Jeugdwielertour 3×2 2023

De tweede dag van 3×2 begon dinsdag 8 augustus 2023 op het Reijerpark bij de Bezemwagen. Maandag waren er 8 fietsen afgekeurd en die moesten nog opnieuw bekeken worden. Ook werden er nog een paar kleine reparaties verricht. Heel even werd het spannend omdat de ketting van een fiets niet meer op de tandwielen wilde blijven zitten maar gelukkig kwam dat net op tijd nog goed en mochten alle fietsen van start.


Nadat alle tassen in de postzakken en dus ook de Bagagewagen waren verdwenen, was het tijd voor het oordeel van de jury: het dagploegenklassement. De ploeg die gisteren de meeste punten had gehaald was groep 19, Bij Nikki Aan Tafel. 

Zij kregen de groene trui en groene linten uitgereikt.

Na alle mooie berichten bleek de jury ook een opmerking te hebben. Bij de kennisquiz van gisteren bleek een groep gebruik te hebben gemaakt van een smartwatch. Dit is natuurlijk niet de bedoeling en deze, niet met naam genoemde, groep werd beloond met strafpunten. De jury is streng doch rechtvaardig!


Daarna was het tijd om op de fiets te stappen. De tocht ging vandaag via Rijsoord naar de kleine rust in Hendrik Ido Ambacht. Daar werd de Biologiequiz gemaakt. Terwijl de kinderen de test maakten, amuseerde de leiding zich met de Macarena en de Kabouterdans.


Na de rust sprong iedereen weer op de fiets voor het laatste stukje over de Alblasserdamse brug naar zwembad de Hooght in Papendrecht. Daar werd het Reuzeglijbanenspel gespeeld. Daarbij werden de kinderen van een groep verdeeld over 2 glijbanen. Eerst moest één groep naar beneden. Als de laatste in het water lag, mocht de tweede groep naar beneden van de andere glijbaan en als daar de laatste in het water was mochten ook de leiders met 2 pionnen naar de overkant van het zwembad zwemmen. De tijd werd gestopt op het moment dat er 10 kinderen en 1 leider de overkant aangeraakt hadden. Woensdag horen we wie de snelste was!

Na het spel en de lunch kregen de kinderen de tijd om nog even vrij te zwemmen.  


Rond half drie was iedereen weer opgedroogd en aangekleed en klaar om in 1x terug te fietsen naar het  Ridderkerkse. 

Rond de klok van vier was iedereen weer heelhuids terug op het parkeerterrein en konden de meeste groepen weer naar huis. Ook vandaag kwamen er twee groepen naar de studio van RTV Ridderkerk en wel groep 20, Blouw Afbouw die maandag de duimlijn hadden gewonnen, en groep 19, Bij Nikki Aan Tafel vanwege de winst bij  het Dagploegenklassement. Hier kregen zijn een hapje, een drankje en een presentje. Na een laatste interview door de Razende Verslaggever Aad Hoogendijk konden zij ook huiswaarts keren.

Bij Radio 3×2 was het toen tijd voor de Duimlijn. Deze tweede dag belden er 119 mensen om een duimpje te geven aan de groep die hun voorkeur had. De meeste duimen gingen naar groep 8, Berkhout Kunststof Kozijnen. Zij mogen woensdag naar de studio  komen.
Tot slot werden ook de winnaars bekend gemaakt van de prijsvraag en de bos bloemen. De prijsvraag werd gewonnen door Siena den Haag. Zij wist het antwoord op de vraag voor welk zwembad Zwembad De Hooght in de plaats was gekomen. Dat was voor zwembad de Binnenmaas.

De aanmeldingen voor de bos bloemen gingen in de hoge hoed en daaruit werd het lootje van Diana Kraan getrokken. Zij gunt de bloemen aan de voorzitter van 3×2 Jan Snijder. 

Mocht u iemand ook een mooie bos bloemen gunnen dan kunt u tot en met zaterdag 13.00 uur iemand aanmelden. Elke dag wordt er na de Duimlijn (tussen 18.40 en 19.00 uur) bekend gemaakt wie er die dag de gelukkige is. 

Ook is er elke dag een nieuwe prijsvraag waarbij u kans maakt op een mooi prijzenpakket.

Tekst: Wendy Harreman
Foto’s: Roelie ’t Jong