Lokaal

Dag 3 van Jeugdwielertour 3×2 2023

Als vanouds begon ook deze dag, woensdag 9 augustus 2023, met het verzamelen op het Reijerpark. Na het welkomswoordje van voorzitter Jan Snijder was het tijd voor de jury. De jury begon met feestelijk nieuws, want er was een verjaardag te vieren. Nadat de jarige door iedereen toegezongen was, gingen ze door met de uitslag: het dagploegenklassement. De groep die dinsdag de meeste punten bij elkaar gespeeld had was groep 15 Signpower. Zij kregen deze dag de groene trui en lintjes.


Nadat alle tassen in de postzak waren verdwenen was het  weer tijd om op de fiets te stappen. De korte tocht ging via het Koningsplein over de Pruimendijk naar Zwembad de Louwert in Hendrik Ido Ambacht. Snel schoten de kinderen in de zwemkleding om het Pionenbal Waterspel te gaan spelen.


Het Pionnenbal Waterspel wordt steeds met 2 teams tegelijk gespeeld. Als het startschot klinkt springen de teams, gewapend met 4 pionnen en 4 ballen, in het water en zwemmen zo snel mogelijk naar de overkant. Eenmaal aan de overkant moet iedereen het water uit, de pionnen neerzetten en op de bovenkant van elke pion moet een bal komen te liggen. Zodra de laatste bal ligt, stopt de tijd. Dus een mooie mix van snelheid en behendigheid. Donderdag horen we wie dit het snelste voor elkaar heeft gekregen!


Nadat alle ploegen het spel hadden gespeeld was het tijd voor de lunch. Na de lunch wachtte de kinderen nog een geschiedenisquiz met een grote verscheidenheid aan vragen. Zo werden aan de kinderen vragen gesteld als hoe oud de Nederlandse hunebedden zijn en wanneer de eerste wereldoorlog afgelopen was, De leiders en leidsters kregen een eigen quiz en aan hen werd o.a. gevraagd hoe de oudste mascotte van 3×2 heet, wat de achternaam van Napoleon was en aan welke rivier de meeste piramides liggen. Ook kreeg iedereen een blokje met vragen over 3×2. Sommige vragen waren open en andere waren meerkeuzevragen.

Na het vrijzwemmen kregen de kinderen nog een ijsje en daarna was het alweer tijd om droge kleren aan te trekken. 


De terugtocht liep enige vertraging op doordat de uitgang van het zwembad geblokkeerd was. Maar eenmaal op de fiets ging men via de Rijksstraatweg en een klein rondje door de bloemenbuurt weer terug naar het Reijerpark. Daar werd de dag afgesloten en konden de groepen weer naar huis.

Ook op deze woensdag kwamen er weer twee groepen naar de studio van RTV Ridderkerk. Dat waren de Duimlijnwinnaar van dinsdag, groep 8 Berkhout Kunststof Kozijnen, en de Dagploegwinnaar, groep 15 Signpower. Na een gezellig gesprek op  de radio, wat te knabbelen, te drinken en een aandenken was het voor hen ook tijd om naar huis te gaan.

In de studio van Radio 3×2 was het ondertussen tijd voor de Duimlijn. Al ruim voor 6 uur begon de telefoon te rinkelen maar deze bellers hadden pech. Pas na het nieuws en de reclame begonnen Eric en Marc met het noteren van de uitgedeelde duimen. Na 126 telefoontjes bleek dat groep 3 met 46 duimen de beste was, op de voet gevolgd door groep 51 (alle medewerkers van 3×2) met 44 duimen. Als deze trend zich voortzet, mag RTV Ridderkerk vrijdag wel de gasten op het Reijerpark ontvangen vanwege ruimtegebrek!

Na de duimlijn was het ook nog tijd voor de prijsvraag en het bloemetje. De prijsvraag van vandaag is gewonnen door Diana Kraan. Zij wist precies hoeveel medewerkers van RTV Ridderkerk meewerkten aan Radio 3×2. Dat zijn er dit jaar 28!

Voor de bloemen kwam Luca uit groep 8 Berkhout Kunststof Kozijnen naar de redactie toe. Hij wist dat Daniël uit groep 1 Brood- en Banketbakkerij Vos Bolnes maandag bij een potje tikkertje zijn enkel zodanig had geblesseerd dat hij niet meer mee kan doen. Gelukkig kan Daniël wel elke dag in een 3×2-auto meerijden om er op deze manier toch bij te zijn. Zoveel pech verdient een bloemetje, aldus Luca.

Donderdag fietst de 3×2-karavaan via Alblasserdam naar Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland. In de studio worden twee gastpresentatoren ontvangen waaronder wethouder Fleur Stip. 

Tekst: Wendy Harreman
Foto’s: Eric Harreman
Marcel Vink