Lokaal

Dag 5 van Jeugdwielertour 3×2 2023

Vrijdag 11 augustus 2023 was de laatste dag voor de fanatieke zwembadspelers om de meeste punten bij een waterspel binnen te halen. Maar voor het zover was moesten alle kinderen zich eerst melden op het Reijerpark. Voorzitter Jan Snijder hield een kort openingspraatje waarna de jury het overnam. Ook deze dag was er een verjaardag te vieren. Na het zingen van het verjaardagslied en het uitreiken van een cadeautje was het weer tijd voor het Dagploegenklassement. De meeste punten waren afgelopen donderdag gehaald door groep 16 Bouwbedrijf K.P. van Driel. Zij kregen de groene trui en de bijbehorende lintjes uitgereikt.

Daarna was het tijd om op de fiets te stappen voor de rit naar Zwembad de Fakkel. Gelukkig was het de leiding gelukt om de afstand, die hemelsbreed nog geen 250 meter is, wat te verlengen door een mooie fietstocht langs het Waalbos in Rijsoord. In totaal hebben de kinderen vandaag toch nog 15 kilometer afgelegd.


Aangekomen in het zwembad konden de kinderen zich meteen in de zwemkleding hijsen voor de Grote Opblaaskrokodil estafette in het buitenbad. 

Bij dit spel werd de groep ook weer in vieren gedeeld. Twee groepjes gingen aan de ene kant van het zwembad staan en twee groepjes aan de andere kant. De bedoeling was dat elk groepje de paarse krokodil, 1 staaf en 2 dumbells naar de overkant van het zwembad bracht. Eenmaal aan de overkant moesten de spullen doorgegeven worden aan de volgende groep die het zelfde deed. En zo totdat alle groepen geweest waren. De tijd stopte op het moment dat de spullen op de kant lagen en iedereen de rand van het zwembad had aangetikt. Zaterdagochtend zal de jury bekend maken welke groep dit het snelste gedaan heeft.


Maar misschien dat het Jeugdjournaal op donderdagavond al een tipje van de sluier zal lichten want zij waren vandaag te gast om opnames te maken. U kunt het terugzien op Het nieuws uit… Ridderkerk: 200 kinderen sporten samen (jeugdjournaal.nl)

De quiz die gemaakt is was de verkeersquiz. Tijdens de finale van zaterdag krijgen we te horen welke groep alle quizen het best heeft gemaakt en daarmee het kennis-klassement gewonnen. 


Het was deze vrijdag al vroeg tijd om het sportpark weer te verlaten. Dit kwam omdat iedereen naar zijn of haar sponsor ging om de fietsen te versieren. Morgen zullen de kinderen op hun versierde fietsen een ererondje door de hele gemeente rijden om tot slot tijdens de finale in de Fakkel te horen wie er wat gewonnen heeft.

Hierdoor kwamen er vandaag geen ploegen naar de studio van RTV Ridderkerk. De duimlijnwinnaar, groep 16 Bouwbedrijf K.P. van Driel (toevallig ook de winnaar van het dagklassement) werd daarom tijdens het fietsen versieren door een van onze verslaggevers opgezocht. 

Na de duimlijn werden alle winnaars van vandaag bekendgemaakt. De duimlijn werd wederom gewonnen door groep 16. De prijsvraag werd goed beantwoord door Fiona Mertens. Zij wist dat 3×2 dit jaar voor de 51e keer verreden werd. 

De bloemen werden gegund aan mevrouw de Vroed. Zij luistert elke dag trouw naar 3×2 waarop haar schoondochter een plaatje voor haar aanvroeg. Juist diezelfde dag besloot de kleindochter van mevrouw de Vroed langs te komen en omdat het zulk mooi weer was nam ze oma mee naar buiten. En, u raad het al, dat was natuurlijk precies op het moment dat het plaatje gedraaid werd! 

Zaterdag is de laatste dan van 3×2  van dit jaar. Op deze ochtend zullen de kinderen zich weer verzamelen op de parkeerplaats bij het Reijerpark alwaar als eerste de versierde fietsen door een vakkundige jury beoordeeld zullen worden. In deze jury zitten in ieder geval 1 kind uit elke groep en wethouder Fleur Stip.

Hierna volgt de ereronde door Ridderkerk om tot slot om13.00 uur te eindigen in sporthal de Fakkel voor de finale. 

Tekst: Wendy Harreman
Foto’s: Roelie ’t Jong

Marcel Vink