Lokaal

Dag 6 van Jeugdwielertour 3×2 2023: finale!

De finaledag van Jeugdwielertour 3×2 begon niet zo goed. De regen kwam met bakken uit de hemel en het crisisteam van 3×2 zat al om 7.00 uur bij elkaar voor overleg. Volgens schema zouden alle groepen om 8.15 uur moeten verzamelen op het sportpark maar de weer-app gaf aan dat het dan echt nog niet droog zou zijn. Daarom besloot het crisisteam dat de versierde fietsen een half uur later uit de stal gehaald mochten worden in de hoop dat ze dan droog (droger) aan zouden komen. De weergoden waren het er niet helemaal mee eens maar de ergste regen was toen ondertussen wel geweest. 

Nadat alle kinderen hun fiets geparkeerd hadden en een feestje gingen bouwen aan de andere kant van het parkeerterrein, was het tijd voor de jurering. In de jury hadden onder andere wethouder Fleur Stip en oud-medewerker Ton Kuhlman plaatsgenomen. Ook was elke groep vertegenwoordigd door een van de kinderen. 

Voor vertrek kwam de jury nog eenmaal in actie. Er moest extra hard gezongen worden voor de twee jarigen vandaag en daarna was het tijd voor het laatste dagploegenklassement. Op deze zaterdagochtend mocht groep 9 Wilver Schoonmaakbedrijf in een zwak zonnetje de laatste groene trui aantrekken en lintjes verdelen.

Uiteindelijk was het tijd om op de versierde fietsen te klimmen voor de ere-ronde door de gemeente. Ook dit jaar voerde de tocht via Slikkerveer naar de kleine rust in Bolnes. Van daaruit ging de karavaan verder door het centrum naar Oost, Drievliet en het Zand om weer op het Reijerpark te eindigen. Daar kregen nog iets te drinken en daarna was het op naar de Fakkel voor de finale.


Na mooie dankwoorden van voorzitter Jan Snijder, kindervoorzitter Lisanne, burgemeester Marco Oosterwijk én kinderburgemeester Meike Oosterwijk werd het spannend in de Fakkel. Tijd voor de klassementen!

De prijzen zijn als volgt verdeeld:

Versierde fietsen-klassement:
Groep 1 Brood- en Banketbakkerij Vos Bolnes

Kennis-klassement:
Groep 4 Bloemenhuis J. van der Waal

Wedstrijdpuntenklassement:
Groep 6 FleurVision Bolnes

Gedragspuntenklassement:
Groep 11 Travel XL Dolfijn Reisburo

Daarna werd de spanning tot het uiterste opgevoerd want het was tijd voor het Algemeen Eindklassement. Er waren 18 plekken te verdelen dus 2 groepen waren op dezelfde plek geïndigd. Nadat de onderste 15 plekken vergeven waren, bleven er nog 3 groepen over die naar voren mochten komen. De uitslag was uiteindelijk:

1e plaats: groep 19 – Bij Nikki Aan Tafel

2e plaats: groep 16 Bouwbedrijf K.P. van Driel

3e plaats: groep 19 Wilver Schoonmaakbedrijf

Tekst: Wendy Harreman
Foto’s: Roelie ‘t Jong