Lokaal

Dag-orkest nieuw onderdeel bij Harmonie Slikkerveer

In het bruisende muzikale Slikkerveer heeft Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer een nieuw onderdeel toegevoegd aan de vereniging: het dag-orkest. 

Vanaf 4 maart 2024 kunnen muziekliefhebbers en enthousiaste muzikanten zich verheugen op gezellige maandagmiddagen vol muziek en samenspel. Tussen 13.30 en 15.30 uur kunnen de muzikanten samenkomen in de vertrouwde omgeving in het muziekcentrum van de Harmonie. Het dag-orkest zal als onderdeel van de Harmonie muziek gaan beoefenen onder de naam SOREO. 

Voor de harmonie en fanfare liefhebbers in Ridderkerk en omstreken klinkt deze naam bekend in de oren. SOREO is namelijk sinds jaar en dag bekend als het Senioren Orkest Rotterdam En Omstreken, waar voorheen de bekende Ridderkerkse dirigent Joost van Beek nog de dirigeerstok hanteerde en waar vele muzikanten uit Ridderkerk muzikale uurtjes hebben besteed.

Door een samenloop van omstandigheden was de Rotterdamse vereniging Soreo jammer genoeg genoodzaakt haar bestaan in huidige vorm te beëindigen. Gelukkig is er een zilveren randje aan deze situatie. Het is namelijk een mooie gelegenheid voor de leden van Soreo om een nieuwe doorstart te maken bij de Harmonie. De Harmonie was al langer van plan van om een dag-orkest toe te voegen aan haar vereniging en deze kans komt nu voor beiden verenigingen op een mooi moment samen.


Met de ervaring en passie van de Soreo-leden zal de Harmonie nog veelzijdiger worden. Samen kunnen ze een prachtig nieuw hoofdstuk schrijven in de geschiedenis van Harmonie Slikkerveer. Het is dan ook geweldig om te zien hoe muziek mensen samenbrengt en nieuwe mogelijkheden creëert.

De Harmonie verwelkomt met open armen nieuwe leden die zich willen aansluiten bij deze muzikale familie van het dag-orkest. Of je nu een ervaren muzikant bent of net begint, een houten- of koperblaas instrument bespeelt, slagwerker bent, jong, middelbare of oudere leeftijd, iedereen is welkom om mee te doen en plezier te beleven aan het maken van muziek.

Door Ronald Willemstein
Foto’s: Erik Jonkman