Dagbesteding Riederborgh heropend

De Dagbesteding van Riederborgh heeft een nieuw interieur. De inrichting was sterk verouderd. Alles is gestript en opnieuw ingericht. Vorige week was het tijd voor de officiële opening aan Boksdoornstraat 86. Wethouder Marten Japenga knipte samen met twee cliënten van de Dagbesteding het lint door.

Door het extra aantal vierkante meters is er ruimte om meer cliënten te ontvangen. De cliënten zijn vooral thuiswonende ouderen die lijden aan een lichte vorm van dementie. De voorziening is fijn voor cliënten, maar ook voor hun omgeving, de mantelzorgers. Een bezoek aan de Dagopvang zorgt voor afwisseling in het dagprogramma. Daardoor is het thuis (moeten) wonen minder belastend. De cliënten ontmoeten gelijkgestemden kunnen allerlei leuke dingen doen: van het zingen van liedjes uit de oude doos tot spelletjes en knutselen.

Ook voor mantelzorgers is de Dagbesteding aantrekkelijk. Ze worden even ontlast van de dagelijkse zorg voor mensen met veranderend gedrag, dat zeker in het begin ook vaak onbegrepen is en soms irritaties veroorzaakt.

Voor de begeleiding in de dagopvang zetten vele vrijwilligers zich in. Mede namens Riederborgh-directeur Marco van Hoek deelde wethouder Japenga een groot compliment uit aan vrijwilligers. “Die zijn er toch maar altijd, om de mensen te halen en weer thuis te brengen, en om te helpen met de activiteiten.

Foto: Gemeente Ridderkerk