Dagelijks Leven bouwt tweede woonzorglocatie aan Bloemenstraat

Zorginstelling Dagelijks Leven bouwt aan de Bloemenstraat in Ridderkerk een tweede zorglocatie voor mensen met dementie in een kleinschalige setting.

Wegens de vele vraag opent Dagelijks Leven een tweede locatie in Ridderkerk: “Dat we een tweede woonzorglocatie mogen openen in Ridderkerk vinden we geweldig. Wij hebben opnieuw gekozen voor een locatie midden in een actieve omgeving.” vertelt opstartmanager Anne Marie van ‘t Holt van Het Anjerhuis. “Alle voorzieningen zijn dichtbij en de Bloemenstraat ligt midden in een gezellige buurt. Wij streven ernaar om de bewoners van Het Anjerhuis zo veel mogelijk deel uit te laten maken van de wijk. Ook hier kan dat perfect!”

Bewoners zijn verzekerd van 24-uurs gespecialiseerde zorg en beschikken over een eigen studio die met eigen meubels kan worden ingericht. Dat Het Anjerhuis van Dagelijks Leven geen standaard woonzorglocatie is, blijkt wel uit de motivatie die Anne Marie geeft om hier te werken: “Ik ben enorm trots dat ik opstartmanager mag zijn van Het Anjerhuis. Wat ik mooi vind aan de visie van Dagelijks Leven is dat we uitgaan van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop. Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders die zorgen voor een zinvolle dagbesteding en worden de maaltijden iedere dag vers bereid door onze eigen kok. Bewoners die dat leuk vinden mogen bijvoorbeeld meehelpen met koken, gewoon als thuis.”