Dansschool Fleur De Lis: hiphop en urban voor jong en oud

Ze is pas 18 jaar oud, maar besloot nu al haar eigen dansschool ‘Fleur De Lis’ op te richten in Ridderkerk. Fleur van der Wel, studente dans aan het Albeda, maakte van haar hobby haar werk. “Als je iets wilt, moet je ervoor gaan”, zegt ze.

Op dit moment zit de 18-jarige nog in het derde jaar van haar dansopleiding aan het Albeda College in Rotterdam. “Ik behaalde mijn mavo-diploma aan het Lucia Martens en ben nu bezig met niveau 4 van mijn mbo-opleiding in Rotterdam.  Hier word ik opgeleid als danseres en docente. Daarnaast heb ik zelf ook veel opgetreden.” 

Door de corona had Fleur veel vrije tijd over. “Toen ben ik gaan kijken of ik een dansschool kon verwezenlijken door te kijken naar waar er plek is en of er vraag naar is.” Die vraag bleek er te zijn, want verschillende leeftijdsgroepen wisten hun weg snel te vinden naar de dansschool. “Ik begon met een groep van tussen de dertien en achttien jaar oud, maar toen werd ik door een moeder benaderd of er ook plek was voor haar 5-jarige dochter. Toen ben ik gaan uitbreiden in mijn lessen.” 

Proefles

Nu geeft de danseres lessen aan diverse leeftijdscategorieën waaronder de jeugd, tieners en volwassenen. “Ik geef drie soorten danslessen: urban, hiphop en streetdance.” De lessen worden elke dinsdagavond gegeven in De Loods van 18:00 tot 21:00 uur. De prijs bedraagt €70 euro voor tien lessen of €7,50 euro per les voor als je losse lessen wilt volgen. “Je kunt bij mij een gratis proefles volgen om te kijken hoe het bevalt. Of als je alleen even wilt kijken hoe het er aan toegaat of een praatje wilt aanknopen met mij, ben je ook welkom om dinsdagavond langs te komen.”


Ballet

Fleur heeft een mooie toekomst voor ogen. “Als ik afgestudeerd ben, wil ik de volledige focus leggen op mijn dansschool. Dan hoop ik dat hij nog groter is geworden. Wie weet is ballet dan ook  wel een les die ik geef.” Ondanks de sierlijke naam van de school, is ballet nu nog geen onderdeel van het lespakket. “Ik bedacht de naam met mijn vader. De lis is Frans voor lelie en mijn naam is in het Frans ook bloem, dus het paste wel.” Een andere toekomstdroom is dat de danseres zelf ook nog veel kan optreden. “Het is een keiharde wereld, maar als je iets wilt, moet je ervoor gaan.”

Dit verhaal was te beluisteren bij het radioprogramma Prettig Weekend. Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Luister dan elke zaterdag naar Prettig Weekend van 10:00 tot 12:00 uur of luister naar de herhaling op de maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur via RTV Ridderkerk. Terugluisteren is ook mogelijk via ‘Uitzending gemist’ in de app of op de site. 

Door Willeke Havenaar