Facet Ridderkerk organiseerde, samen met Van Gelder Groente en Fruit, smaaklessen voor kinderen van de groepen 4, 5 en 6 van C.B.S. De Fontein. De lessen, gegeven door Jerry Tieleman, duurden 1,5 uur en bestonden uit een presentatie over gezonde voeding, een suikerspel, quiz en proeverij. De kinderen leerden meer over voedingswaarde, het gebruik van suiker en de schijf van 5. 

Tijdens de proeverij werd de kinderen uitgelegd wat het verschil is tussen proeven en eten. Zo konden zij alles proeven, maar hoefden zij niet alles te eten. “Ook wilden wij de kinderen verschillende smaken laten proeven van niet alledaagse groenten en fruit. Op het menu stonden kumquat, vene cress, koude stoofperen en meer”, zegt Jerry. “Het was leuk om te zien dat sommige kinderen bepaalde smaken heel lekker vonden en andere weer totaal niet. De bekende quote ‘dat lust ik niet’ hebben we niet gehoord. Er werd wel aangegeven dat bepaalde producten hun smaak niet waren. Gelukkig werd alles geproefd en werden sommige kinderen verrast door producten lekkerder te vinden dan vooraf gedacht”.

“De smaaklessen zijn bedoeld om kinderen bewuster te maken van de verschillende voedingsstoffen die zij binnen krijgen als zij bepaalde producten eten. Dit betekent niet dat alleen gezonde voeding wordt geprezen, want een koekje of snoepje af en toe is niet erg. Het gaat er om dat de kinderen nadenken over wat zij binnen krijgen en zich bewust zijn van wat zij eten”, sluit Jerry af.