De Bibliotheek AanZet weer gecertificeerd

Alle medewerkers en vrijwilligers van Bibliotheek Ridderkerk centrum, Bibliotheek Bolnes en Bibliotheek Slikkerveer werden woensdag 4 maart feestelijk bedankt voor hun tomeloze inzet door wethouder Japenga, rayonmanager Natascha Salvo (AanZet) en directeur-bestuurder Ankie Kesseler (AanZet). Begin dit jaar ontving de Bibliotheek AanZet opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal.

Elke dag zetten de bibliotheekmedewerkers en vrijwilligers zich samen in om iedereen in gemeente Ridderkerk te voorzien van nieuwe kennis, inspiratie en vaardigheden. Zowel in de vestiging als digitaal, via hun collectie, informatievoorzieningen en activiteiten. De bibliotheek helpt mensen om hun hele leven te blijven (bij)leren. En inwoners die moeite hebben met de Nederlandse taal of het werken met de computer, helpen zij op weg.

De certificering is een bevestiging dat de bibliotheek dagelijks goed werk levert, mét de juiste kwaliteit. De Bibliotheek AanZet scoorde op veel punten positief en laat zien dat zij van maatschappelijke meerwaarde is in de gemeente. Uit het rapport: “Met haar samenwerkingspartners levert zij een belangrijke bijdrage aan de thema’s van de samenleving, zoals eenzaamheid, zelfredzaamheid, participatie en persoonlijke ontwikkeling”.

Officieel kwaliteitscertificaat 

Met de certificering voldoet de Bibliotheek AanZet aan de kwaliteitsnormen van Kwaliteit in Beeld. Deze gelden voor Bibliotheken, Cultuurcentra en Taalhuizen. De certificering is vier jaar geldig en toetst onder andere het maatschappelijke effect en toekomstbestendigheid van de organisatie en dienstverlening. Het certificaat is uitgereikt door de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT).