Lokaal

De bibliotheek is weer open: kinderen in de schijnwerpers

De bibliotheek is weer open. Heel veel blije mensen weten de vestigingen in Ridderkerk weer te vinden.

De medewerkers van AanZet vinden het fijn om te zien dat er weer klanten tussen de boeken lopen. Neuzen tussen de boeken, een krantje lezen of een praatje maken. Het kan weer. Stap voor stap worden de diensten verder uitgebreid. Ook voor kinderen tot en met vier jaar en hun ouders. Deze doelgroep staat in juni in de schijnwerpers bij AanZet.

Online

Op jonge leeftijd beginnen met lezen is belangrijk. Daarom helpt AanZet ouders van jonge kinderen en kinderen zelf op weg met verschillende programma’s zoals BoekStart, een groot aanbod aan leuke activiteiten en fijne boekentips.

Geanimeerde voorleesverhalen prikkelen de zintuigen en nemen uw kind mee op een bijzonder avontuur. Met uw bibliotheekaccount kunt u onbeperkt genieten van de voorleesfilmpjes in de Voorleeshoek, digitale boeken, spelletjes van Bereslim en de boekenfilmpjes van SchoolTV. Een fijne aanvulling op de (voorlees)activiteiten voor kinderen van nul tot zes jaar in de vestigingen, zoals de Baby Drive-in en VoorleesHelden mini. Deze activiteiten starten langzaam weer op.

Gratis lid

Kinderen kunnen vanaf hun geboorte al lid worden van de bibliotheek. Het jeugdabonnement is gratis tot achttien jaar. Met dit lidmaatschap krijgen kinderen een hele wereld aan verhalen en activiteiten helemaal gratis. Lid worden kan online via de website van de bibliotheek en in de vestigingen.