De Bosweide is nu Rots- en Waterschool

Sinds vorige week woensdag mag De Bosweide zich ‘Rots- en Waterschool’ noemen en daar zijn ze trots op! Spelenderwijs leren alle jongens en meisjes steviger in hun schoenen te staan, beter voor zichzelf en anderen op te komen en meer op zichzelf te vertrouwen.

Leerkracht Keshia van der Geest is samen met collega Vanity Monnee coördinator van deze weerbaarheidstrainingen die in alle klassen worden gegeven. Keshia heeft de school ‘aangestoken’ met haar enthousiasme.

Elke leerkracht is opgeleid om de Rots- en Waterlessen te geven. De kinderen gaan in groepsverband aan de slag. Er wordt gekeken of ze als Rots of als Water reageren.

Juiste balans

“Rots staat voor je krachtig voelen, je grenzen aangeven en opkomen voor jezelf. Het element Water betekent soepel meebewegen in het contact met een ander en oog hebben voor elkaar”, legt Keshia uit. “Kinderen leren daarin de juiste balans te vinden. Zo ontdekken ze dat ze altijd kunnen kiezen hoe te reageren.”

“We praten niet alleen over onzekerheid en wat je lastig of eng vindt, maar doen ook bewegingsoefeningen. Hoe sta je bijvoorbeeld stevig en sterk en straal je zelfvertrouwen uit? Dat spreekt jongens meer aan.”

Weerbaar

De school heeft ook een Rots- en Watergroet en iedereen spreekt dezelfde Rots- en Watertaal. “Wanneer we ‘stop is stop’ zeggen of ‘je moet focussen’, dan weet elke leerling en leerkracht wat daarmee wordt bedoeld. Van groep 1 tot en met 8: sociale veiligheid en weerbaarheid klinken door in heel de school!”

Bron: Blauwkai