Lokaal

De Botter is ‘School op Seef’

OBS De Botter kreeg vorige week donderdag 19 januari 2023 het certificaat ‘School op Seef’ voor verkeersveiligheid.

Wethouder Peter Meij laat met leerlingen het certificaat zien

Wethouder Peter Meij mocht het certificaat overhandigen. School op seef is een lesprogramma voor basisscholen in Zuid-Holland. Leerlingen ontdekken hoe zij zich verantwoord en veilig kunnen gedragen in het verkeer.

Wethouder Meij: “Ik ben er trots op dat De Botter laat zien dat de veiligheid van hun leerlingen in het verkeer belangrijk is. Het certificaat is een compliment aan alle docenten. Aan verkeersveiligheid moet je elke dag werken en deze school doet dat.”

Het certificaat bestaat uit drie onderdelen: ‘planmatige aanpak en organisatie’, ‘ouderbetrokkenheid en verkeersonderwijs’ en ‘schoolomgeving en school-thuis routes’. Per onderdeel zijn er tien punten te behalen. De Botter heeft maximaal gescoord en op elk onderdeel de tien punten behaald. Alle leerlingen van De Botter krijgen theoretisch en praktisch verkeersonderwijs en de school communiceert met ouders over verkeerveiligheid. De omgeving van de school en de routes er naartoe zijn veilig ingericht. Leerlingen en ouders wordt gestimuleerd zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan. Het label laat zien dat de school de verkeersveiligheid structureel aanpakt en dit onderwerp goed verankerd is.

Foto’s: gemeente Ridderkerk