De Fakkel: op naar gezellige en veilige zomer

De Fakkel heeft de plannen klaar voor het nieuwe zwemseizoen. In de zomer kan er elke dag gezwommen worden. Bij slecht weer blijft het buitenbad weliswaar dicht, maar het binnenbad is open.

In coronatijd werkte De Fakkel met vooraf reserveren. Dat blijft nodig. “Door corona zochten we naar mogelijkheden om het zwemmen voor iedereen veilig te houden. Dat deden we met reserveren en een maximum aantal bezoekers. We trokken zelfs cirkels op de ligweide, zodat iedereen goed afstand kon houden’’, vertelt directeur Carlo Trumpi van zwembadexploitant Sport Service Ridderkerk.

De coronamaatregelen zijn voorbij. Waarom dan toch nog reserveren?
“Een begrijpelijke vraag. We hebben een grote ligweide, maar ook dan is de ruimte niet onbeperkt. We hebben weleens 2.200 mensen op de ligweide gehad, maar dan is het voor niemand echt gezellig meer. Het doel is nu om escalaties – zoals in het verleden – te voorkomen. We willen er alles aan doen om het veilig en gezellig houden. Daarom houden we in goed overleg met de gemeente vast aan het reserveren, zodat we het maximale aantal bezoekers goed in de hand kunnen houden. Bij goed weer kun je reserveren voor een tijdblok van 10.00 tot 13.00 uur of van 13.30 tot 16.30 uur. Bij heel hoge temperaturen komt daar doordeweeks een tijdblok bij: van 17.00 tot 20.00 uur. Reserveren kan via de website. Daar lees je meteen of er voor een tijdsblok nog plek is.’’