De Klimop in actie tegen zwerfafval

Leerlingen van locatie centrum van basisschool De Klimop ruimden vorige week zwerfafval op. Wethouder Peter Meij deed donderdag met hen mee.

De wethouder ruimt maandelijks zwerfafval op met inwoners. Directeur Simone Trompetter zag een oproep hiervoor en gaf de school op. De Klimop doet dit goede werk drie keer per schooljaar en dat al vele jaren. Ze nodigden de wethouder uit deze keer mee te prikken.

Daar ging de wethouder graag op in. Donderdag ging hij op pad met leerlingen van de groepen 6, 7 en 8. Het Reijerpark werd aangepakt. Vorige week dinsdag gingen de groepen 3, 4 en 5 al aan de slag in het Lohmanpark. De kleuters prikten woensdag afval op en rondom het schoolplein en de speeltuin tegenover de school.

De leerlingen gingen in tweetallen op pad, gewapend met een afvalprikker en een vuilniszak. De meest bijzondere voorwerpen werden opgeruimd: een slipper, een zijspiegel van een brommer, een sok, mondkapjes, een handvat van een fiets en vooral veel blikjes, plastic verpakkingen en sigaretten.

Handje helpen

Schone straten en plantsoenen zonder zwerfafval zijn een verantwoordelijkheid van ons allemaal, inwoners, winkeliers, ondernemers en de gemeente. Inwoners en instellingen kunnen bij ons gratis een pakket aanvragen. Daarin zitten vuilniszakken, een grijper, een ring, handschoenen en een veiligheidsvestje.

Wilt u met de gemeente de strijd aangaan tegen zwerfafval? Vraag dan het pakket aan via onzetoekomstisduurzaam.nl.

Foto: Gemeente Ridderkerk