Lokaal

De LeerOnderneming in Ridderkerk stopt er mee

De LeerOnderneming is een onderwijsvorm voor leerlingen van 10 – 14 jaar om de doorstroom naar het voortgezet onderwijs te versoepelen. Een aantal jaren geleden startte de LeerOnderneming in Ridderkerk in het gebouw van het Gemini College als een nieuwe onderwijsvorm. Nu komt daar door een tekort aan nieuwe leerlingen een einde aan.

”Deze moeilijke beslissing is genomen na zorgvuldige overweging van diverse factoren die van invloed zijn op de toekomst van de school. Met name het dalend aantal inschrijvingen en de krapte op de arbeidsmarkt maakt het lastig om de juiste expertise en een bestendig team passend bij het concept te organiseren”, laat de OZHW, waar De LeerOnderneming onderdeel van is, weten op de website van de school.

OZHW benadrukt dat het welzijn en de toekomst van de huidige leerlingen van De LeerOnderneming de hoogste prioriteit heeft en er alles aan gedaan zal worden om een soepele overgang te garanderen naar andere scholen binnen de regio. Ook zal er waar mogelijk voor de huidige medewerkers van De LeerOnderneming worden gezocht naar een passende functie binnen de onderwijsgroep.

Foto: Arjan ’t Jong