Lokaal

De Piramide Rots en Water-school

De openbare basisschool De Piramide aan de Burgemeester De Zeeuwstraat heeft maandag uit handen van onderwijswethouder Laurens Franzen het Rots en Water-certificaat ontvangen.

Directeur Anja Leeuwenhoek nam de oorkonde in ontvangst op het schoolplein, waar alle kinderen (en veel ouders) verzameld waren. Voorafgaand aan het officiële momentje trakteerden de leerkrachten de leerlingen op een heuse drumshow.

De ontvangst van het certificaat betekent dat De Piramide nu een officiële Rots en Water-school is geworden. Dat houdt in, dat alle leerlingen lessen weerbaarheid en mentale en sociale vaardigheden krijgen, en dat de leerkrachten zijn opgeleid om deze lessen te geven. De training geeft kinderen gereedschappen om voor zichzelf en voor anderen op te komen. De kinderen leren zich onafhankelijk op te stellen en eigen keuzes te maken (Rots). Daarnaast leren ze hoe ze met anderen samen werken, spelen en leven (Water). De fundamenten van een Rots en Watertraining zijn zelfvertrouwen, zelfreflectie en zelfbeheersing. Anne-Jet Verhoef en Petra Hokken zijn de Rots & Water coördinatoren binnen de school, die al vier jaar met deze training werkt.