Lokaal

De Transparante Wereld van Ubaldo Sichi en Lucinda van den Eijnden bij Studio Imspa

Zondagmiddag 22 januari 2023 werd in het bijzijn van Ubaldo Sichi bij Galerie Imspa , door Wilma Impelmans een nieuwe expositie met zijn kunst geopend.

Ubaldi Sichi is geboren in Florence in Italië, maar woont en werkt al meer dan 40 jaar in Amsterdam, waar hij gestudeerd heeft aan de Gerrit Rietveld Academie. Het werk van Ubaldo Sichi heeft als onderwerp, dat wat de mens altijd heeft bezig gehouden. Waarbij de transparante figuren de toeschouwer aan het denken zetten, over de betekenis van de voorstelling.

Ubaldo heeft een eigen techniek ontwikkeld, waarbij hij gebruik maakt van Acrylplaten, waarop hij transparante reliëfs plakt, die hij in wassen mallen heeft gemaakt. Deze techniek gebruikt hij op door hem ontworpen kamerschermen, maar zijn ook terug te vinden bij zijn schilderijen, zodat zijn schilderijen een geheel eigen stijl hebben gekregen.

Ook was er zondag ruimte voor Lucinda van den Eijnden een nieuwe schilder uit Zwijndrecht. Er worden van haar twee schilderijen tentoongesteld. Het ene schilderij is genaamd Into the Woods en is gemaakt met olieverf op linnendoek, wat een sprookjesachtige sfeer geeft. Het andere schilderij is genaamd De Zwaan en is met olieverf op een paneel geschilderd, hierdoor kon Lucinda gedetailleerder schilderen, waarbij men de suggestie krijgt naar een foto te kijken.


De expositie is van 22 januari tot 19 februari 2023, tijdens de openingsuren te bezichtigen in Galerie Imspa, Scheepmakerstraat 23 te Ridderkerk.

Foto’s: Erik Jonkman