Lokaal

Debat over games en klimaat

Leerlingen van het Gemini College gingen woensdag 10 mei 2023 in debat met leerlingen uit Italië. De internationale uitwisseling vindt jaarlijks plaats.

Het debat werd gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. Leerlingen van 4 havo en 5 vwo discussieerden over 2 stellingen: ‘Gewelddadige videogames moeten helemaal verboden worden’ en ‘De verantwoordelijkheid van klimaatbeleid moet liggen bij experts, niet bij politici’.

Wethouder Fleur Stip was voorzitter. Ze ontving de leerlingen, ging met hen en de docenten op de foto en legde uit wat de regels waren. Ook stuurde ze het debat en gaf ze debaters het woord. Naderhand koos zij 2 leerlingen die de titel ‘beste debater’ kregen en overhandigde hun een presentje. Alle leerlingen kregen een goodiebag met daarin de groepsfoto. Ook genoten ze nog van een lunchbuffet.

Het debat was onderdeel van een uitwisselingsweek. 23 Italiaanse leerlingen hadden samen met de leerlingen van het Gemini een vol programma met culturele en educatieve uitjes. De school organiseert al meer dan 20 jaar uitwisselingen. Zo hebben ze goed contact met een Italiaanse, Oostenrijkse, Finse en Duitse school. De uitwisseling was mogelijk dankzij een ErasmusPlus-subsidie, een programma van de Europese Unie dat mensen kennis en ervaring laat opdoen in binnen- en buitenland.

Foto: Gemeente Ridderkerk