Lokaal

Deelscooters vanaf vandaag ook beschikbaar in Ridderkerk

Wethouder Peter Meij was donderdag 15 oktober 2020 aanwezig bij de start van het deelscooterproject in Ridderkerk. Het project is een initiatief van GO Sharing.

Iedereen met een rijbewijs en de GO Sharing app kan gebruik maken van de scooters. De scooters zijn 24 uur per dag beschikbaar en volledig elektrisch. De batterijen worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen.

GO Sharing heeft als doel niet alleen de grote steden te voorzien van deelvervoer, maar ook om regio’s te verbinden. “Wil je een gedragsverandering teweeg brengen van iedereen een eigen voertuig naar gebruik wanneer je het nodig hebt, dan moet je de gehele reis kunnen aanbieden. Veel van onze
gebruikers reizen tussen regio’s, bijvoorbeeld naar school of werk. Deelvervoer maakt die reis niet alleen goedkoop – bij ons vanaf 23 cent per minuut – maar ook makkelijk. Een scooter vind je altijd wel op loopafstand,” zegt Raymon Pouwels van GO Sharing.

Over GO Sharing

GO Sharing biedt deelvervoer in heel Nederland, in de regio’s Eindhoven, Rotterdam, Helmond, Groningen, Breda, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Leeuwarden, Oosterhout, Delft, Tilburg en Hengelo.

GO Sharing werd in 2019 opgericht door Raymon Pouwels (CEO), Doeke Boersma en Donny van den Oever (Strategisch Adviseurs) met het doel vervoer anders in te vullen.