Lokaal

Dierenweide Lohmanpark heeft nieuwe beheerder

De dierenweide in het Lohmanpark heeft een nieuwe beheerder: Gijsbert Stok van Natuurboerderij De Waarden. Onlangs tekende hij de gebruiksovereenkomst met de gemeente, vertegenwoordigd door wethouder Peter Meij.

De afgelopen jaren zijn verschillende organisaties betrokken geweest bij het beheer en onderhoud van de dierenweide. Het Máxima College heeft enige jaren de dierenweide Lohmanpark gebruikt voor de opleiding dierverzorging. Het aantal leerlingen voor deze opleiding liep zodanig terug dat er voor het Máxima College knelpunten ontstonden om de aanwezige dieren te kunnen verzorgen. Daarom werden twee jaar geleden de dieren op andere locaties en bij andere eigenaren ondergebracht.

Maar de roep om de dierenweide in het Lohmanpark te behouden was groot. Gijsbert Stok reageerde op de oproep waarin de gemeente een beheerder zocht. Op dierendag 4 oktober 2018 heeft hij enkele dieren ‘op proef ‘ op de dierenweide geplaatst. Met succes. De aanwezigheid van de dieren trok meer bezoekers naar het park. Ook de buurt was enthousiast.

Naast het beheren en verzorgen van de dieren op de dierenweide wordt de locatie gebruikt als kleinschalige werk- en leerlocatie met coaching aan jongeren en mensen met een beperking.

Foto: Gemeente Ridderkerk