Dit weekend dromen van wandelen in Waalbos

De werkgroep “Schildersdorp Rijsoord 1887-1914” presenteerde zaterdag in samenwerking met bezoekerscentrum De IJsvogel een pop-up tentoonstelling en tevens bijzondere wandelingen. Want tijdens deze wandelingen werd door actrice Caja van der Poel de locatievoorstelling “Dromen van Rijsoord” verzorgd. Zij vertolkte de rol van kunstenares Wilhelmina Douglas Hawley die leefde van 1860 tot 1958. In Rijsoord vond zij de liefde van haar leven. Zij had tijdens haar leven het motto: laat je nooit ontmoedigen.

Jan Plaisier verzorgde de wandelingen en gaf uitleg over de plekken die meer dan honderd jaar geleden door schilders werden vastgelegd op het canvas. Rijsoord was indertijd namelijk één van de belangrijke plekken van Nederland samen met onder andere Volendam, Katwijk en Laren, een soort Parijs eigenlijk.

De eerste wandeling wandelde onder ander ook wethouder Japenga mee. Wie het nog mee wil maken: ook zondagmiddag kan er nog gewandeld worden vanaf het bezoekerscentrum. En wie deze week nog een herfstvakantieactiviteit zoekt kan woensdagmiddag vanaf 14.00 uur nog terecht voor een poppenkastvoorstelling. Dan wordt er ook nog voorgelezen.

Door Aad Hoogendijk