Lokaal

Dodenherdenking in Ridderkerk

Op zaterdag 4 mei 2024 herdacht Ridderkerk de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna.

Om 19.20 uur werd de stoet geformeerd bij het gemeentehuis aan het Koningsplein. De stille tocht werd gelopen vanaf het Koningsplein naar begraafplaats Rusthof via de Willem Dreesstraat, Klaas Katerstraat, Jhr. van Karnebeekweg, Frans Halsstraat, Lagendijk. Achter het gemeentehuis werd eerst nog gestopt en een bloemstuk gelegd bij het Joods monument aan de Jhr. van Karnebeekweg.

Bij aankomst op de begraafplaats Rusthof hield burgemeester Marco Oosterwijk een toespraak voor de vele aanwezigen. Daarna werd een gedicht voorgedragen door leden van de scouting. Na het trompetsignaal en de twee minuten stilte volgde de kransleggingen en het defile langs het monument.


Leerlingen van de Rehobothschool hadden het monument op de begraafplaats Rusthof in de voorgaande week weer volledig geschrobd, zodat alles er weer tip-top uit zag. De school heeft het monument geadopteerd.

Foto’s: Wendy Harreman