Lokaal

Donckse Fair 2023 Dutch Ascot in beeld

Zaterdag 26 augustus 2023 vond de jaarlijkse Fair plaats bij Huys ten Donck in Ridderkerk Bolnes. RTV Ridderkerk was hierbij aanwezig om hiervan via de radio rechtstreeks verslag te doen. 


De Fair stond dit jaar in het teken van the Dutch Ascot, waarbij hoeden en Paarden een thema waren.  Er was zaterdag twee maal een paarden clinic, waarbij 2 dames een demonstratie gaven van de verschillende looptechnieken met hun paarden.


Hoedenontwerpster Erna Wouters had een team met mannequins meegebracht die een aantal hoeden uit haar collectie showden, waarbij Erna uitleg gaf. 


Ook was er dit jaar weer de traditionele ridders en prinsessen parade. 


De muzikale noot werd verzorgd door de muzikanten van het Trio Jamz, die meerdere malen optraden. 


Ook waren weer kunstenaars naar de Fair gekomen om hun werk te tonen , hierover uitleg te geven en te koop aan te bieden. 


Er was ook een attractie, waar men kon boogschieten en met bijlen werpen. 


Ook waren er diverse auto’s tentoongesteld, van Old Timers tot het nieuwste elektrische model VW busje. 


Op de foodmarkt waren lokale streekproducten te koop, aangevuld met diverse foodtrucks waar men heerlijke lekkernijen kon vinden.


Bij de toiletten achter het Tiendgebouw was er straattheater, waarbij twee actrices voor toiletjuffrouw speelden en met grapjes de mensen opvrolijkten. Men kon ook een wandeling door de tuin van het landgoed maken of zich met een Jan Plezier er om heen laten rijden. 

Foto’s: Erik Jonkman